Prečo nevyužívame celé stravné?

Médiá v ostatných dňoch informujú o pripravovanom zvýšení stravného – minimálna hodnota stravného lístka by mala v lete tohto roku dosiahnuť 5,48 eura (v súčasnosti je to 5,10 eur).

Prečo ale hovoríme len o minimálnej hodnote stravného, keď ceny potravín a jedál raketovo rastú? Nedávno platilo, že ceny menučiek korešpondovali s cenou stravného lístka a nebolo problém za jednotku stravného kúpiť kompletný obed.

Akosi sa zabúda na to, že zamestnávatelia môžu aj dnes poskytnúť svojim zamestnancom plnú výšku stravného, v súčasnosti teda 6,80 eur (od leta až 7,30 eur) a zároveň si to dať v plnej miere do nákladov. To už je suma, za ktorú sa dá dobre najesť. Využime príležitosť, ako pomôcť nielen našim zamestnancom, ale napríklad aj slovenskému gastru.