Prečo nevyužívame celé stravné?
Médiá v ostatných dňoch informujú o pripravovanom zvýšení stravného – minimálna hodnota stravného lístka by mala v lete tohto roku dosiahnuť 5,48 eura (v súčasnosti je to 5,10 eur).
Prečo ale hovoríme len o minimálnej hodnote stravného, keď ceny potravín a jedál raketovo rastú? Nedávno platilo, že ceny menučiek korešpondovali s cenou stravného lístka a nebolo problém za jednotku stravného kúpiť kompletný obed.
Akosi sa zabúda na to, že zamestnávatelia môžu aj dnes poskytnúť svojim zamestnancom plnú výšku stravného, v súčasnosti teda 6,80 eur (od leta až 7,30 eur) a zároveň si to dať v plnej miere do nákladov. To už je suma, za ktorú sa dá dobre najesť. Využime príležitosť, ako pomôcť nielen našim zamestnancom, ale napríklad aj slovenskému gastru.
Súvisiace aktuality
12. 6. 2024
Pravidlá súťaže „Súťaž s UpBalansea aplikáciou“
Preambula Tieto pravidlá súťaže sa vzťahujú na Facebook súťaž "Súťaž s UpBalansea" (ďalej…
0 Comments7 min.
25. 4. 2024
Pravidlá súťaže „Súťaž s Edenred kartou“
Preambula Tieto pravidlá súťaže sa vzťahujú na Facebook súťaž "Súťaž s Edenred kartou"…
0 Comments7 min.
1. 2. 2024
Stravné musia dostať zamestnanci vopred
Až pre štvrtinu zamestnancov je stravné na začiatku mesiaca existenčne dôležité. Práve…
0 Comments2 min.